Risico's van een Tatoeage:

Het aanbrengen van tatoeages brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de  tatoeëerder op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je een tatoeage wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. 

Laat geen tatoeage aanbrengen:

-op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;

-op een litteken dat minder dan een jaar oud is;

-op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd; 

-op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet   genezen is; 

-op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;

-als je onder invloed bent van alcohol of drugs;

-als je zwanger bent.            

Daarnaast wordt het afgeraden om een tatoeage te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen: 

-diabetes

-hemofilie

-chronische huidziekte

-allergie voor tatoeagematerialen of –inkt

-immuunstoornis

-hart- en vaatafwijkingen.

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica ? En wil je toch een tatoeage? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op  www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Het zetten van de tatoeage Omdat er tijdens het tatoeëren een wond ontstaat is er een kans op besmetting van ziekten die via bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de tatoeëerder hygiënisch werkt. Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat je nieuwe tatoeage gaat ontsteken. Let er in ieder geval op dat:

-de huid voor het tatoeëren wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd en eventueel geschoren met een nieuw wegwerpscheermesje;

-de naalden en inkt steriel zijn verpakt en alleen voor jou worden gebruikt. De naalden zijn per stuk verpakt, inkt zit in kleine inktcupjes;

-tijdens het tatoeëren schone tissues worden gebruikt om de huid schoon te maken;

-de tatoeëerder tijdens het zetten van de tatoeage handschoenen draagt en deze vervangt als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid;

-de tatoeage na afloop wordt verzorgd en afgedekt.

Nazorg Een nieuwe tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie tatoeage leiden. Als je de tatoeage goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de wond genezen is. De tatoeëerder geeft schriftelijke uitleg over de nazorg van tatoeages. Lees dit goed door.

Nazorginstructie

Tijdens het tatoeëren gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de tatoeage goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot deze wond genezen is. 

Als de tatoeage is afgedekt met een steriel kompres of huishoudfolie, mag je dit na 3 tot 5 uur verwijderen. Wondspray of zelfklevende transparante folie moet blijven zitten tot dit er vanzelf afslijt of afvalt. Je mag met een tatoeage wel douchen.    

Behandel de onbedekte tatoeagewond als volgt:

-was de tatoeage twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep;

-dep de tatoeage na het wassen met een schone handdoek of keukenrol droog; smeer de wond in met een zalf die je van de tatoeëerder hebt gekregen of die hij of zij je aanraadt. 

 Zorg dat je tijdens het genezingsproces:

-de tatoeagewond zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de wond verzorgt); 

-niet krabt aan de tatoeagewond;

-de tatoeagewond niet bedekt met strakke of bevuilde kleding;

-de tatoeagewond niet afdekt met pleisters of verband;

-(bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt;

-de tatoeagewond niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank.

 De getatoeëerde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand. 

 

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

 

 

Bij overige vragen kun je contact op nemen via:  longbridgetattoo@ziggo.nl of 06-16010262


Parkeren in de Waldhoornlaan....

Parkeren in de Waldhoornlaan is voor vergunninghouders. Tijdens de openingstijden van de winkels moet je dus een parkeerkaart hebben. Heb je dus op deze tijden een afspraak parkeer je auto dan gewoon in de straat in de parkeervakken en kom binnen even een parkeerkaart halen. In de avonduren kun je gewoon zonder kaart parkeren. Ook is het mogelijk om te parkeren met een blauwe parkeerschijf in de parkeervakken bij de rotonde in de Beiaard. Dit is net om de hoek. Je mag dan wel maar maximaal 2 uur parkeren, dus hou daar rekening mee.

 

  • Volg mij op social media.
  •